Općina Goričan uspješno prijavila projekte na EU natječaj iz Programa ruralnog razvoja

Općina Goričan je uspješno prijavila 2 projekta na Natječaj za provedbu tipa operacije 7.4.1 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

Riječ je o projektu Rekonstrukcije kompleksa sportskog centra Goričan. Provedbom projekta rekonstruirat će se sportska građevina te dobiti više mogućnosti za sportska događanja, natjecanja i druženja. Rekonstrukcijom je predviđena dogradnja i nadogradnja s novim svlačionicama, kotlovnicom na pelete, prostorima za osoblje, igrače i psiho-fizičku pripremu. Iznad će se urediti vanjske tribine za publiku. Kod vanjskih površina je predviđeno proširenje i uređenje kolnog ulaza, uređenje postojeće asfaltirane površine u parkiralište i postava ograde prema uličnoj međi. Prema prostoru nogometnog terena će se uklonila stara i postaviti nova ograda i zaštitne mreže.

Općina je uspješno prijavila i Projekt rekonstrukcije i dogradnje vatrogasnog doma Goričan. Projektom će se obnoviti, dograditi i opremiti postojeća zgrada, prenamijeniti u Vatrogasni dom i garažu te opremiti s novim skladišnim prostorima koji će omogućiti skladištenje vatrogasne opreme i vozila na jednom mjestu. Projektom je planirana obnova zgrade i novi prostorni kapaciteti DVD-a: čajna kuhinja, sanitarni čvorovi, soba za sastanke i edukacije, garderoba, spremište, tehnička soba, dva ureda, garaže za vozila, skladište goriva i maziva, skladište sredstava za gašenje požara i vezivnih sredstava, prostor za agregat.

Procijenjena vrijednost oba projekta je 15 milijuna kuna, uz mogućnost sufinanciranja do 100 % od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Načelnik općine Goričan Emanuel Sinković istaknuo je kako je iznimno zadovoljan što je općina zajedničkim radom i sinergijom svih uključenih u konačnici ostvarila cilj i uspjela prijaviti oba projekta (maksimalno je bilo moguće prijaviti 2 projekta) usprkos kratkim rokovima za prijavu te pohvalio vrijednu ekipu projektanata, djelatnike općine Goričan i Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA, a koji su svi radili neumorno cijelo ljeto s ciljem da se stigne na vrijeme prijaviti projekte na natječaj. Riječ je o kapitalnim investicijama koje nije moguće realizirati bez sufinanciranja iz EU fondova. Istaknuo je i kako će dodatan izazov biti dobiti potporu za oba projekta s obzirom na ogroman interes i da je ukupna vrijednost raspoloživih sredstava natječaja 250 milijuna kuna. Međutim, projektna dokumentacija za oba projekta je kvalitetno napisana tako da bi trebala dobiti maksimalan broj bodova te nam svima preostaje čekati Odluku o rezultatu administrativne kontrole zahtjeva za potporu.

Svrha Natječaja je poboljšanje životnih uvjeta u ruralnim sredinama, doprinos atraktivnosti sela i njegovom razvojnom potencijalu za druge aktivnosti te poticanje rasta i društveno – ekonomske održivosti kroz potporu ulaganjima u osnivanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturu, te pripadajuću infrastrukturu. Općinsko vijeće Općine Goričan je na 2.sjednici održanoj 14.09.2021. dalo suglasnost za provedbu ulaganja za oba projekta.Izvor

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.