HERE WeGo: Besplatna aplikacija za navigaciju koja radi i kad nema internetske veze

HERE WeGo je jedna od najpoznatijih besplatnih aplikacija za navigaciju koje je se proslavila po tome što nudi mogućnost spremanja navigacijskih podataka čitavih država izravno na telefon, što je čini prikladnom za offline navigaciju…

Ovu je dobro poznatu i prilično popularnu aplikaciju za navigaciju u automobilu inicijalno razvijala Nokija, a nekoć je bila poznatija samo kao HERE ili HERE Maps, dok će je se neki sjećati i pod nazivom Nokia Maps premda je u tom prvom izdanju zapravo bilo riječ o programu za prikaz mape koji je bio dostupan na Windows Phoneu (prikaz mape zadržava i danas uz navigaciju).

Štošta se promijenilo od tih vrlo ranih početaka, no HERE WeGo je i danas tu te se pozicionira kao jedna od najpopularnijih aplikacija za navigaciju na pametnim telefonima. Jedna od njezinih ključnih prednosti, činjenica je da nudi mogućnost preuzimanja i pohrane navigacijskih podataka za brojne države izravno na pametni telefon. To, ukratko, znači da je navigaciju moguće koristiti i bez internetske veze.

Doduše, na umu valja imati da offline mape znaju zauzeti popriličnu količinu memorijskog prostora, pa tu treba biti štedljiv. Gledajući njezine opće mogućnosti, samoj se aplikaciji zapravo i nema mnogo što za zamjeriti, ali treba računati i na to da sve značajke nisu dostupne u svim državama i svim gradovima.

No, HERE WeGo zna upozoravati na fiksne policijske radare, a tu je i dobro riješena turn-by-turn navigacija s glasovnim uputama pri čemu je podržan i hrvatski jezik. Na vrijeme će upozoravati na skretanja, grafika je jasna i oku ugodna, dok je sam smjer vožnje također vrlo jasno naznačen.

U svakom slučaju, tko traži besplatno rješenje za offline navigaciju, s ovim će vrlo vjerojatno biti zadovoljan. Uostalom, dobro je povremeno iskušavati i neka alternativna rješenja uz ona koja su najrazvikanija, a to vrijedi i za aplikacije za navigaciju.

 

Izvor: Bug

Foto: snimka zaslona

Autor: Marko Lubina

Najnovije

Kako bi poboljšao vaše iskustvo na portalu, Jastrebarska Stvarnost pohranjuje privremene kolačiće u korisnička računala. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem računalu, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku, no onda će vam se obavijest pojaviti prilikom sljedećeg otvaranja portala. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića. Pročitajte naše uvjete korištenja i pravila privatnosti za više informacija.

Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji. Ispod je lista izvora koji automatski postavljaju kolačiće na Vaš uređaj. Možete ih pojedinačno uključiti ili isključiti u bilo kojem trenutku. Pročitajte više u našim pravilima privatnosti

Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.

Ova opcija je uvijek automatski uključena i postavlja samo jedan funkcionalni kolačić u Vaš preglednik kako bi sustav znao koje su vaše postavke. Taj kolačić spriječava nepotrebno pojavljivanje ovog prozora.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Analytics usluge koja prati Vaše korištenje ove stranice. Također dozvoljava instalaciju Google Analytics kolačića.

Google Analytics prati koje članke čitate, koliko vremena provodite na stranici i ostale parametre Vaše aktivnosti na našoj stranici. Koristimo Google Analytics uslugu kako bismo što bolje mogli analizirati korištenje naše stranice te na taj način pružili najbolju moguću uslugu Vama.

Isključivanjem ovog kolačića onemogućavate učitavanje skripte Google Analytics-a i onemogućavate praćenje Vašeg kretanja na ovoj web stranici.

Ovaj kolačić će dozvoliti učitavanje skripte Google Adsense usluge koja koristi prikupljene podatke o Vašim aktivnostima na internetu kako bi Vam omogućila personalizirane oglase na našim stranicama.

Isključivanjem ovog kolačića, onemogućavate Google skriptu koja instalira kolačić na Vaš preglednik koji služi kako bi Vam donio relevantne, personalizirane oglase na našoj web stranici.

Uključivanjem ovog kolačića dozvoljavate učitavanje skripte našeg partnera "Midas Network d.o.o." koja prikazuje relevantne oglase na našim stranicama.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate našem partneru "Midas Network d.o.o." prikazivanje relevantnih, sponzoriranih oglasa.

Ovaj kolačić dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje prikazivanje i korištenje Facebook sustava za komentiranje članaka.

Onemogućavanjem ovog kolačića spriječavate učitavanje i korištenje Facebook komentara na našim stranicama što također spriječava instalaciju Facebook kolačića koji prati Vaše ponašanje na našim stranicama kako bi Vam mogao prikazati relevantnije sadržaje kasnije.

Ova opcija dozvoljava učitavanje skripte koja omogućuje povezivanje sa sustavom "OneSignal" koji koristimo kako bismo Vas mogli obavijestiti o svim novim sadržajima na našoj stranici ako prihvatite slanje notifikacija na Vaš uređaj.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za uslugu "OneSignal" koja u tom slučaju neće raditi. Ako želite obavijesti o novim sadržajima na našim stranicama, omogućite ovu opciju i prihvatite notifikacije kada Vam se pojavi prozor s upitom.

Dozvoljavanjem ove opcije prihvaćate učitavanje fonta na našoj web stranici koji dolaze sa Google-ovih servera. Google svakom takvom konekcijom prikuplja podatke korisnika.

Onemogućavanjem ove opcije spriječavate učitavanje skripte za Google Font-ove što spriječava njihovo prikupljanje podataka korisnika, ali također onemogućava učitavanje zadanog fonta na web stranici što bi moglo narušiti Vaše korištenje stranice.